Shakshuka

4 personen
Wordt vaak gegeten met brood en een frisse salade,
Ingrediënten:
1 theelepel komijnzaad
olijfolie
2 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
2 rode en 2 gele paprika’s, gewassen en zonder zaadlijsten. In dunne repen gesneden
2 laurierblaadjes
6 takjes tijm, blaadjes gerist
1/2 bosje peterselie, fijngesneden
1/2 bosje koriander, fijngesneden
6 tomaten, in blokjes
saffraandraadjes
snuf cayennepeper
8 eieren
zout en versgemalen peper
citroen of limoen
Bereiden
Rooster het komijnzaad in een hapjespan in wat olijfolie. Ongeveer 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg de uien toe en zet het vuur wat lager zodat deze niet verbranden.
Als de uien glazig zijn gaan de reepjes paprika, tijm, laurier, koriander en peterselie erbij.
Bak dit samen 5-10 minuten op een niet te hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.
Voeg de tomatenblokjes, saffraan, cayennepeper, zout en peper toe.
Zet het vuur laag en laat het gerecht 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel wat water toe. Het is de bedoeling om op de dikte van pastasaus uit te komen.
Verwijder de laurier.
Maak 4 kuiltjes in de paprikaprut.
Breek in elk kuiltje een ei.
Het deksel gaat op de pan en laat de eieren nu 10-12 minuten op een heel laag vuur langzaam garen. Net gaar, een klein beetje zacht, is ideaal
Koriander er over... en opdienen. Aan tafel een kneepje citroen/limoen erover en wat yoghurt erbij is ook lekker.