Orecchiette met broccoli

4 personen

Voor kinderen laat je het pepertje weg en kunt je deze des gewenst vervangen door een rode paprika, fijngesneden.

Ingrediënten

  • 400 g orecchiette of schelpjes pasta

  • 600 g broccoli in roosjes óf 1 kleine bloemkool

  • 4 ansjovisfilets, uit blik of pot, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 rood pepertje, in dunne ringetjes gesneden

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

  • zout en peper

  • Parmezaanse kaas om te bestrooien óf kaas naar keuze

Bereiden

  1. De broccoli in ruim water met wat zout in 5 min. gaar koken. Met de schuimspaan uit de pan nemen en laten uitlekken.

  2. Het kookvocht weer aan de kook brengen en hierin de schelpjes beetgaar koken.

  3. In een koekenpan/hapjespan de pepertjes, knoflook en de ansjovis even in de olie bakken.

  4. Voeg de broccoli toe en daarna de uitgelekte pasta. Goed mengen en evt. zout en peper toevoegen.

  5. Als de pasta te droog is kun je wat van het kookvocht toevoegen.

DSC02899CC.JPG
DSC02889CC.JPG