Bietensalade met zure haring

4 personen

Voor haring én bietenliefhebbers is deze frisse salade . Voor de lunch met of zonder brood. Of als avondmaaltijd met wat extra gekookte aardappeltjesblokjes erdoor. Ideaal en meer dan genoeg aan het einde van een warme dag.

Ingrediënten:

  • 500 g gekookte rode biet, in blokjes

  • 3 sjalotjes, gepeld en fijngesneden

  • 3 flinke augurken, in blokjes

  • 1 appel, bijvoorbeeld jonagold of breaburn in blokjes

  • 4 zure haringen, in stukjes

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 3 eetlepels Griekse- of Turkse yoghurt 10 % vet

  • zout en versgemalen peper

  • bieslook, fijngesneden

  • 1 - 2 eetlepels dille, fijngeknipt

  • eet naar keuze met gemengde sla, stokbrood, rustiek witbrood etc.

Bereiden:

  1. Meng de bietjes, appel, sjalot, augurken en haring door elkaar.

  2. Meng de mayonaise met de zure room.

  3. Maak op smaak met dille, zout en peper.

  4. Een uurtje laten intrekken in de koelkast.

  5. Garneer met de bieslook

DSC05092CC.JPG
DSC05118CC.JPG