Gevulde pompoen

4 personen

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ˚ C

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelblokjes, voorgekookt

  • 2 kleine oranje pompoenen of 1 flespompoen

  • zout en versgemalen peper

  • snufje chilipoeder

  • 150 g pancetta of ontbijtspek, in fijne reepjes gesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

  • olijfolie, extra vergine

  • twee takjes tijm, gerist en de naaldjes fijngesneden

Bereiden:

  1. Halveer de flespompoen of snij het bovenste deel van de oranje pompoentjes af.

  2. Schep de zaadjes uit de pompoenen. De flespompoen wat meer uithollen zodat er een wandje van ongeveer 2 cm dik ontstaat. Het pompoenvlees kun je altijd invriezen en later voor een soepje of zo gebruiken.

  3. Bestrooi de binnenkant van de pompoen met zout, peper en chilipoeder en besprenkel ze royaal met olijfolie.

  4. Zet de pompoenen ongeveer 15 minuten in de oven om voor te garen.

  5. Hussel de aardappelen, tijm, knoflook en pancetta door elkaar en maak dit op smaak af met zout en peper. Sprenkel er wat olijfolie over.

  6. Schep de aardappelblokjes in de voorgegaarde pompoen.

  7. Het gerecht gaat 30-40 minuten in de oven. Het pompoenvlees moet zacht zijn en de aardappelblokjes wat krokant.

DSCF8391CC.jpg
DSCF8610CC.JPG