Thaise tomatensoep

4 personen

Hou je niet van koriander gebruik dan platte peterselie.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180  ̊ C

Ingrediënten:

  • 750 g rijpe tomaten, in vieren

  • 1 ui, in vieren

  • 1 eetlepel olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 theelepel gemberwortel, geraspt

  • ½ rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden

  • 1 bosje koriander, blaadjes en steeltjes apart van elkaar, fijngesneden/ geknipt

  • 125 ml tomatensap, en evt. wat extra om te verdunnen.

  • 200 ml kokosmelk (light)

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)

  • gebakken uitjes

Bereiden:

  1. Verdeel de tomaten en ui over een braadslede. Besprenkel ze met wat olie en bestrooi met zout en versgemalen peper.

  2. Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven en rooster de tomaten en ui ongeveer 30 minuten.

  3. Bak in de olie op een zacht vuurtje, de knoflook, gember, Spaanse peper en koriandersteeltjes 2-3 minuten even aan.

  4. Voeg het tomatensap en de kokosmelk toe en breng dit samen aan de kook.

  5. Voeg de geroosterde tomaten met ui en sap, suiker, vissaus en het 2/3 van het korianderblad toe.

  6. Laat de soep 10 minuten trekken op een laag vuur.

  7. Pureer de soep en verwarm opnieuw.

  8. Schep de soep in kommen en garneer met de rest van het (fijngeknipt) korianderblad en de gebakken uitjes.

DSCF4247CC.JPG
DSCF4287CC.JPG