Passievruchten toetje

4 personen
Een fris lente toetje, erg lekker met opgeklopte slagroom met wat mascarpone erdoor en iets van chocolade.
Ingrediënten:
5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250 g passievruchtblokjes uit de diepvries, ontdooid
50 ml sinaasappelsap, liefst vers geperst
80 g fijne kristalsuiker
350 ml slagroom
1 passievrucht, heel goed gewassen en daarvan 4 smalle partjes gesneden
Bereiden:
Vang het vocht van de passievruchtblokjes op door deze in een zeef boven een kom te laten ontdooien. Duw de pulp met een lepel door de zeef. De pitjes blijven in de zeef achter. Je hebt 125 ml van dit vruchtensap nodig.
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker, zonder te koken, tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Roer door, de gelatine moet helemaal opgelost zijn.
Het passievruchtensap gaat erbij. Laat dit samen op kamertemperatuur komen.
Klop de slagroom als je ziet dat het sap begint te geleren. Net niet helemaal stijf kloppen.
Spatel de slagroom in delen door het verdikte vruchtensap.
Schep het toetje in glazen en laat dit ongeveer 8 uur in de koelkast opstijven.
Garneer naar wens met de passievruchtpartjes en wat van de pulp, witte- of bruine chocolade, slagroom of slagroom opgeklopt met wat mascarpone etc.