Broodje Tonijnsalade

2 á 3 broodjes

Ingrediënten 

  • 2 blikjes tonijn op olie, ongeveer 160 g per blikje

  • 1 kleine rode ui, heel fijngesneden

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel kappertjes

  • wat peterselie of bieslook, fijngesneden

  • 1 eetlepel zwarte olijven, in dunne plakjes

  • iets citroensap

  • zout en versgemalen peper naar smaak

  • fijngesneden ijsberg- of gemengde sla

  • twee of drie broodjes naar keuze

Bereiden

  1. Laat de tonijn in een zeef goed uitlekken.

  2. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, ui, kappertjes, peterselie of bieslook en een deel van de olijven.

  3. Maak op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Beleg de broodjes met wat van de sla en de tonijnsalade.

  5. Garneer met wat ui en plakjes olijf.

DSC03404CC.jpg
DSC03427CC.JPG