Hemelse modder
4 personen
Ingrediënten
100 g pure chocolade
1 ei, gesplitst in dooier en eiwit
15 g poedersuiker
optie: 1 eetlepel cognac, bruine rum of Cointreau
150 ml slagroom
Bereiding
Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze au bain-marie. Zet een kom/pannetje boven zacht kokend-water op een groter pannetje. Het bovenste pannetje mag het water niet raken. Door chocolade geleidelijk te verhitten zorg je ervoor dat de chocolade langzaam smelt, niet kristalliseert en dat de kans op verbranden klein is.
Klop het eiwit stijf. Voor het kloppen van het eiwit moet de garde en de kom brandschoon zijn.
Klop de poedersuiker met de eierdooier romig en licht van kleur.
De chocolade iets af laten koelen. Klop de chocolade door de eierdooier en voeg hier eventueel de sterke drank aan toe.
Klop nu de slagroom stijf.
Spatel de slagroom en de chocolade door het eiwit.
In de koelkast ongeveer 2 uur laten opstijven.