Broccolisoep met feta en peterselie

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g broccoliroosjes

  • 2 uien, grof gesneden

  • 2 tenen knoflook, grof gesneden

  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 l bouillon naar keuze, groente- of kippenbouillon

  • een flinke hand peterselieblaadjes en wat extra voor de garnering

  • 125 g feta, in blokjes gesneden

Bereiden:

  1. Bak in een soeppan de uien met de knoflook op een zacht vuurtje glazig.

  2. De aardappelblokjes en de broccoliroosjes gaan erbij.

  3. Giet de bouillon in de pan breng dit samen aan de kook.  

  4. Zet het vuur laag en kook de soep ongeveer 15 minuten.

  5. Voeg de feta en de peterselie toe.

  6. Pureer de soep met de staafmixer.