Gestoofde sjalotjes

4 personen
In het kookboek “De zilveren eetlepel van de authentieke Italiaanse keuken” heet dit recept “Uien van de Sultan” vanwege de rozijnen (sultana’s) die worden mee gestoofd. In het oorspronkelijke recept staan verse zilveruitjes vermeld.
Ingrediënten:
500 g sjalotjes
1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
5 eetlepels droge witte wijn
175 ml groentebouillon, heet
20 g rozijnen
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Blancheer de uien een paar minuten in kokend water met wat zout.
Laat ze goed uitlekken.
De uitjes gaan in een pan met de wijn, tijm en zout en peper. Even op een hoog vuur inkoken zodat de wijn verdampt.
Voeg dan de hete bouillon toe en kook de uitjes 30 minuten in een afgedekte pan.
Week ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water. Giet ze af en droog ze met wat keukenpapier.
Voeg de rozijnen toe en laat alles samen nog 5 minuten pruttelen.