Bami goreng (mild)
4 – 6 personen
Extra nodig: 2 theedoeken zonder geurtjes.
Door de bami goed te koelen onder de kraan en daarna te drogen tussen de theedoeken voorkom je dat de bami een slappe kleffe hap wordt.
Deze bami is minder gekruid en kinderen kunnen aan tafel kiezen wat ze er als bijgerechtjes bij willen eten. Helpen met het klaarmaken van de bijgerechtjes is natuurlijk ook leuk.
Kies voor de bijgerechtjes uit: komkommer, tomaat, banaan, mandarijn, appel, ananas uit blik, pindasaus, gefruite uitjes, kokos, augurkjes, atjar, een gebakken ei of omeletje en natuurlijk de kroepoek niet vergeten :)
Ingrediënten:
1 pak bami of pasta van Barilla of Rummo linguine no. 13
150 g spekblokjes, gerookt
1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
optie: plus 1 theelepel sesamolie
300 g kipfilet, in kleine blokjes
1 prei, alleen het lichte deel fijngesneden
1 ui (M), fijngesneden
1-2 worteltjes, fijngesneden
1-2 eetlepels lichte sojasaus
1-2 eetlepels gembersiroop
4 eieren
beetje melk
peper en zout naar smaak
Bereiden:
Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de bami/pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Roer af en toe even door zodat de bami niet aan elkaar gaat plakken.
Giet af in een vergiet en spoel de bami/pasta onder de koude kraan.
Leg een theedoek op het aanrecht en wrijf de bami droog met de andere theedoek.
Dit voorkomt dat alles aan elkaar gaat plakken en je standaard een kleffe pan bami krijgt.
Bak de spekblokjes uit in 1 eetlepel olie met 1 theelepel sesamolie.
Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
De prei, ui en wortel gaan erbij.
Maak op smaak met de lichte sojasaus en de gembersiroop. Misschien moet er nog wat peper en zout bij naar smaak maar de lichte sojasaus is ook al zouter dan de donkere variant.
Schep de bami erdoor.
Klop de eitjes los met een scheutje melk en wat peper en zout.
Bak hiervan 4 mooie dunne omeletjes en rol deze op. Je kunt de omeletjes ook in de dunne reepjes snijden en door de bami scheppen.