Knolselderijsoep met prei en mosterd

4 personen

Heerlijke wintersoep met een zachte mosterd smaak. Een afbak kruidenboter stokbroodje past er goed bij. Voor een vegetarische soep gebruik dan groentebouillon.

Wil je deze soep bewaren in de diepvries voeg dan de mascarpone/crème fraiche en de kookroom pas toe als je de soep gaat gebruiken.

Ingrediënten:

  • 25 g boter

  • 1 kleine prei, goed gewassen en fijngesneden

  • 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden

  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 2 eetlepels Dijonmosterd

  • 1 l kippenbouillon, vers of van een blokje

  • 150 ml kookroom 20 %

  • 2 eetlepels mascarpone of crème fraiche

  • 1 – 2 prei, ragfijn gesneden

Bereiden:

  1. Smelt de boter in de soeppan.

  2. Laat de prei, knolselderij en de aardappelen 5 minuten zachtjes smoren in de boter.

  3. Roer de mosterd er door en voeg 1 liter kippenbouillon toe.

  4. Laat de soep aan de kook komen en zet het vuur daarna laag. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  5. De soep wat laten afkoelen en dan pureren met de pureerstaaf of in de blender.

  6. Roer de mascarpone/crème fraiche los met de kookroom en voeg dit bij de soep.

  7. Mocht de soep nog wat te dik zijn voeg dan wat extra kippenbouillon toe.

  8. Warm de soep nog even door voor je deze gaat serveren en garneer met de ragfijn gesneden prei.