Karamels
Ongeveer 40 stuks
Extra nodig: bakvorm van 15 x 20 cm
125 g roomboter, in blokjes gesneden + boter om de vorm in te vetten óf bakspray
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk, 400 ml
2 eetlepels honing
150 g lichtbruine basterdsuiker
100 g pure chocolade, gesmolten
35 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt. Je kunt ook andere noten gebruiken óf bijvoorbeeld nogatine
Vet de vorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.
De boter, melk, honing en suiker gaan in een niet te kleine steelpan. Verwarm dit samen al roerend zonder dat de massa aan de kook komt. Als de suiker is opgelost zet je het vuur wat hoger en verwarm je het mengsel nog 10 minuten of tot het gaat glanzen en karamelkleurig wordt. De karamel is klaar als het mengsel loskomt van de bodem en de zijkant van de steelpan. Hou de pan een beetje schuin dan kun je dat goed zien.
Schenk de karamel in de vorm en laat hem afkoelen.
Verwarm de chocolade au bain-marie.
Verdeel de chocolade en de noten/ nogatine over de karamel.
Laat de chocolade stollen en verdeel daarna de karamel in kleine blokjes