Notenrotsjes
25 stuks
Een variatie op pindarotsjes. Maak ze met pure, melk of witte chocolade.
Extra nodig: bakpapier
Ingrediënten:
300 g chocolade, in stukjes
150 g gemengde ongezouten noten naar keuze, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, walnoten, macadamia- of pecannoten, grof gehakt
50 g blanke rozijnen, gewassen en gedroogd
Bereiden:
Smelt 150 g chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) de kom mag het water niet raken.
Als de chocolade is gesmolten roer je de noten en de rozijnen erdoor. De noten en rozijnen moeten helemaal met chocolade zijn omhuld.
Schep bergjes van het noten en chocolade mengsel op het bakpapier.
Als de bergjes hard zijn smelt je nogmaals 150 g chocolade au bain-marie en doop je de notenrotsjes in de gesmolten chocolade.
Zet ze terug op het bakpapier en wacht tot ze hard zijn geworden.