Gekaramelliseerde pecannoten
Voor 150 g noten
Pompoentaart lekker met gekaramelliseerde pecannoten. Hoe dan….?
Deze gekaramelliseerde noten kun je luchtdicht ongeveer een maand bewaren. Maar…. dat gaan ze niet halen want ze zijn heerlijk bij een borrelplank maar ook om zo te snacken.
Mijn zoektocht op het internet naar de beste manier om pecannoten te karamelliseren eindigde bij Rutger bakt. Dit is zijn recept en het levert echt heerlijke krokante noten op.
Ingrediënten:
60 ml water
75 g suiker
90 g honing
150 g pecannoten
Bereiden:
Het water, de suiker en de honing gaan in een steelpan, breng dit aan de kook.
Roer tot alle suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.
De noten gaan in de suikersiroop.
Je roert ze even goed door en laat ze dan 2 uur staan in de siroop.
Roer ze tussendoor nog 1 tot 2 keer door.
Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de noten uitlekken in een zeef.
De siroop die achterblijft gebruik je in dit recept niet meer, maar kun je wel bewaren voor een volgende keer. Bewaar die dan in de koelkast.
Spreid de noten uit over de bakplaat en bak ze 10-15 minuten of tot de noten mooi gekaramelliseerd zijn. Schep ze tussendoor nog een keer om.