Gevulde portobello's
4 personen
Een portobello is een grote kastanjechampignon.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚C
Ingrediënten:
200 g kruimige aardappelen voor stamppot geschild gewicht, in gelijke stukken gesneden
200 g zoete aardappel geschild gewicht, in gelijke stukken gesneden
ongeveer 50 ml kook- of slagroom
klontje roomboter
4 portobello’s
olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kleine of anders een ½ rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
120 g belegen kaas
3 eetlepels gemengde groene kruiden bijvoorbeeld bieslook en peterselie
1 theelepel verse- of gedroogde tijmblaadjes
(zee)zout en versgemalen peper
Bereiden:
Kook de aardappelen en de zoete aardappelen samen gaar en giet ze af.
Stamp de aardappelen en de zoete aardappelen samen met de room en de boter tot een smeuïge puree. Misschien heb je iets meer of iets minder room nodig om een mooie puree te krijgen.
Verwijder, als de aardappelen op het vuur staan, de steeltjes van de portobello’s en kwast ze in met wat olijfolie.
Zet de portobello’s in een ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven.
De steeltjes van de portobello’s fijnsnijden en samen met de ui, knoflook en de rode peper met wat boter zachtjes bakken in een koekenpannetje tot ze zacht geworden zijn.
Meng dit met de puree.
De kaas en de kruiden erdoor roeren en op smaak maken met zout en peper.
Schep de puree op de portobello’s en bak deze nu nog ongeveer 10 minuten in de oven.