Bloedsinaasappelijs

6 personen

Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig. Heb je een ijsmachine dan zou ik daar zeker gebruik van maken.

Er zijn verschillende soorten bloedsinaasappelen. De meest bekende is de Siciliaanse rode sinaasappel. Bloedsinaasappelen zijn lekker om uit de hand te eten, maar ze zijn meestal lastig te schillen dus je kunt ze beter met een scherp mesje dun schillen en dan de partjes tussen de vliezen uitsnijden. Dat gaat heel gemakkelijk, doe dit boven een kom dan vang je gelijk ook het sap op.

Over het algemeen zijn bloedsinaasappelen zoeter dan andere sinaasappels. Dat heeft als nadeel dat het zoete sap ook sneller fermenteert dan gewoon sinaasappelsap en daarom moet het dezelfde dag gebruikt of gedronken worden. Je kunt het sap net als gewoon sinaasappelsap wel invriezen.

In Nederland zijn bloedsinaasappels te koop van december tot april.

Ingrediënten:

  • 2 bloedsinaasappels, sap en rasp

  • 1 bloedsinaasappel voor de garnering

  • 175 g poedersuiker

  • 200 ml Griekse/ Turkse yoghurt 10 % vet

  • 300 ml slagroom

  • 1 pakje jaffa cakes

Bereiden:

  1. De sinaasappelrasp en het sap van de twee sinaasappels gaan in een kom.

  2. Zeef de poedersuiker erover en zet dit mengsel 30 minuten weg.

  3. Roer het daarna tot een glad papje.

  4. Klop de slagroom tot zachte pieken.

  5. Spatel de yoghurt erdoor.

  6. Roer voorzichtig  het sinaasappelmengsel door de roomyoghurt.

  7. Schenk de massa in een diepvriesdoos met een deksel en zet hem in de diepvries.

  8. Er verder niets meer aan doen. Dus….. niet roeren en dergelijke.