Peterseliesoep met knapperbolletjes

4 personen

Echt een heerlijke frisse soep met wat pit van een pepertje. Deze soep doet het ook goed in een klein glaasje als begin van een buffet of feestje ed.

Ingrediënten:

  • 80 g peterselie met de steeltjes, goed gewassen

  • 1 ui, fijngesneden

  • klontje boter

  • ½ -1 rode peper óf 2 rawits óf een beetje sambal oelek

  • 2 preien, middelgroot, goed gewassen en fijngesneden. Gebruik ook een deel van het groen van de preien niet alleen het wit

  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 800 ml tuinkruidenbouillon

  • evt. zout en versgemalen peper

  • 100 ml melk

  • 100 ml room culinair óf slank room

  • 1 zakje knapperbolletjes


Bereiden:

  1. Maak de blaadjes peterselie los van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn.

  2. Bak de ui enkele minuten zachtjes in de boter tot de ui glazig is maar niet verkleurd

  3. Voeg de aardappelen, peterseliesteeltjes, prei en de fijngesneden peper toe.

  4. Smoor de groenten op een zacht vuurtje een minuut of 5.

  5. Voeg de bouillon erbij en kook de soep ongeveer 10 minuten tot de aardappel gaar zijn.

  6. Laat de soep wat afkoelen.

  7. Hak de peterselieblaadjes fijn, kan natuurlijk ook met de hakmolen

  8. De peterselie gaat in de soep.

  9. Pureer de soep glad met de pureerstaaf of in de blender

  10. Voeg de melk en de room toe.

  11. Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper.

  12. Zet de knapperbolletjes op tafel