Peterseliesoep met knapperbolletjes
4 personen
Echt een heerlijke frisse soep met wat pit van een pepertje. Deze soep doet het ook goed in een klein glaasje als begin van een buffet of feestje ed.
Ingrediënten:
80 g peterselie met de steeltjes, goed gewassen
1 ui, fijngesneden
klontje boter
½ -1 rode peper óf 2 rawits óf een beetje sambal oelek
2 preien, middelgroot, goed gewassen en fijngesneden. Gebruik ook een deel van het groen van de preien niet alleen het wit
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
800 ml tuinkruidenbouillon
evt. zout en versgemalen peper
100 ml melk
100 ml room culinair óf slank room
1 zakje knapperbolletjes
Bereiden:
Maak de blaadjes peterselie los van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn.
Bak de ui enkele minuten zachtjes in de boter tot de ui glazig is maar niet verkleurd
Voeg de aardappelen, peterseliesteeltjes, prei en de fijngesneden peper toe.
Smoor de groenten op een zacht vuurtje een minuut of 5.
Voeg de bouillon erbij en kook de soep ongeveer 10 minuten tot de aardappel gaar zijn.
Laat de soep wat afkoelen.
Hak de peterselieblaadjes fijn, kan natuurlijk ook met de hakmolen
De peterselie gaat in de soep.
Pureer de soep glad met de pureerstaaf of in de blender
Voeg de melk en de room toe.
Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper.
Zet de knapperbolletjes op tafel