Macaroni salade

4 - 6 personen

Dit is een recept uit een boekje over de Amish. Het is een fijne salade voor bij de BBQ of om mee te nemen voor een picknick. Een Amerikaanse klassieker.

Ingrediënten:

  • 500 g macaroni of een pasta naar keuze, beetgaar gekookt

  • 300 ml mayonaise óf half  mayonaise half Griekse yoghurt/kwark etc.

  • 2 eetlepels witte wijnazijn

  • 1 eetlepel suiker

  • 2 eetlepel gladde (Dijon) mosterd

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 groene/rode óf oranje paprika, fijngesneden

  • 1 grote wortel, fijngesneden

  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden

  • 3 bosuitjes óf 1 ui , fijngesneden

  • 3 hardgekookte eieren, in stukjes

  • zout en peper naar smaak

Bereiden:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Daarna afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.

  2. De paprika, ui, wortel en het ei gaan in een grote schaal.

  3. Klop van de mayonaise, azijn, suiker, mosterd en de paprikapoeder een mooie dressing.

  4. Schep dit samen met de  macaroni goed door elkaar.

  5. Plaats de schaal met de salade minimaal twee uur in de koelkast. Dit komt de smaak ten goede. Eigenlijk is een dag van te voren nog beter.