Surinaamse komkommer in zoetzuur

Voor 4 potjes van 350 ml
Kook de potjes en de deksels een paar minuten uit. Op deze manier kun je de komkommer zeker enkele maanden bewaren.
Of bewaar de zoetzure komkommer in een bak in de koelkast, zo blijft de komkommer ook een tijdje goed. Het is sowieso aan te raden de komkommers minimaal 1 dag, maar liefst langer te laten staan voor je ze gaat gebruiken. Daar wordt de smaak alleen maar beter van.
Liever niet te pittig of eten er kinderen mee laat dan de peper weg. De komkommer is ook zonder peper erg lekker
Ingrediënten:
2 komkommers
1 kleine rode ui
1 Spaanse peper, Madame Jeanette peper of geen peper
8 pimentkorrels
8 kruidnagels
375 ml water
375 ml natuurazijn
12 afgestreken eetlepels (riet)suiker
een mespuntje zout
Bereiden:
Snijd de uiteinden van de komkommer en verwijder eventuele oneffenheden met een dunschiller.
Halveer de komkommer in de lengte.
Verwijder de zaadlijsten met een lepel.
Snijd de komkommerhelften in maantjes.
Pel de rode ui en snijd hem doormidden en vervolgens in dunne schijfjes.
Snijd de gekozen peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.
Verdeel de komkommer, rode ui, peper, pimentkorrels en kruidnagels over de potjes.
Zet de potjes op een theedoek.
Giet het water, de azijn, suiker en een mespuntje zout in een pannetje. Verwarm de oplossing tot de suiker volledig is opgelost.
Vul de potjes hiermee af.