Surinaamse komkommer in zoetzuur

Surinaamse komkommer  in zoetzuur

Voor 4 potjes met deksels van 350 ml die een paar minuten zijn uitgekookt. Op deze manier kun je de komkommer zeker enkele weken bewaren

Gemakkelijker is het om de zoetzure komkommer in een bak in de koelkast te bewaren, zo blijft de komkommer ook een tijdje goed. Het is sowieso aan te raden de komkommers minimaal 1 dag, maar liefst langer, te laten staan. Daar wordt de smaak alleen maar beter van.

Liever niet te pittig of eten er kinderen mee…….. laat dan de peper weg. De komkommer blijft ook zonder peper erg lekker

Ingrediënten:

  • 2  komkommers

  • 1 kleine rode ui

  • 1 Spaanse peper, Madame Jeanette peper of geen peper

  • 8 pimentkorrels

  • 8 kruidnagels

  • 375 ml water

  • 375 ml azijn

  • 9 afgestreken eetlepels (riet)suiker

  • een mespuntje zout

Bereiden:

  1. Snijd de uiteinden van de komkommer af en verwijder eventuele oneffenheden van de komkommer met een dunschiller.

  2. Halveer de komkommer in de lengte.

  3. Verwijder de zaadlijsten met een lepel.

  4. Snijd de komkommerhelften in maantjes.

  5. Pel de rode ui en snijd hem doormidden en vervolgens in dunne schijfjes.

  6. Snijd de gekozen peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.

  7. Verdeel de komkommer, rode ui, peper, pimentkorrels en kruidnagels over de potjes.

  8. Zet de potjes op een theedoek.

  9. Vul een maatbeker met het water, azijn, suiker en een mespuntje zout.

  10. Zet een pannetje op het vuur en verwarm de oplossing tot de suiker volledig is opgelost.

  11. Giet de oplossing terug in de maatbeker en vul de potjes hiermee af.