Knoflookkip met mangoboter
4 personen
Tangdi kabab Ambiya, een gerecht uit India
Extra nodig: 8 satéstokjes. Week de stokjes in koud water voordat je de blokjes kip aan de stokjes rijgt.
Deze kip maak je bij voorkeur op de BBQ of grillplaat maar in de oven of koekenpan kan ook prima. Door de marinade is de kip heel mals en zacht. Mango chutney past ook goed bij deze kipspiesjes.
Ingrediënten voor de kip:
3 teentjes knoflook, uit de pers
2 theelepels chilipoeder
2 eetlepels limoen- of citroensap
1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie + wat olie om het rooster mee in te vetten
zout naar smaak
600 g kippendijfilet, in niet te kleine blokjes gesneden
Ingrediënten voor de mangoboter:
½ rijpe mango
50 g gezouten roomboter, zacht
Bereiden:
Meng in een kommetje de knoflook, chilipoeder, citroensap, olie en het zout.
De kipblokjes gaan erbij, roer deze even om. Zet de kom zeker 30 minuten in de koelkast om de marinade in te laten trekken maar liefst een hele nacht.
Maak ondertussen de mangoboter door de mango fijn te maken met de pureerstaaf of in de blender. Roer de zachte boter door de mangopuree.
Haal de kip op tijd uit de koelkast zodat hij wat op temperatuur kan komen.
Rijg de kip aan de stokjes.
Leg de kipstokjes op het licht ingevette rooster van de voorverwarmde BBQ of grillplaat en laat ze op een matig vuur rustig gaar en bruin worden.
Serveer de kip met de mangoboter of chutney.