Rijstsalade

6 - 8 personen

Een makkelijke salade die goed past bij vlees maar ook bij een visje van de BBQ. Beetje pittig maar het is natuurlijk aan de maker hoe pittig.

Ingrediënten:

  • 250 g zilvervlies rijst

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 3 eetlepels limoen- of citroensap

  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst

  • 3 eetlepels (lichte) sojasaus

  • 2 theelepels vloeibare honing, of naar smaak

  • 3 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn

  • 1 Spaanse peper, zonder zaad fijngesneden

  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

  • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes gesneden

  • 250 g taugé, bruine stengeltjes verwijderd

  • 100 g ongezouten cashewnoten of pinda’s

Bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liefst van tevoren zodat de rijst goed afgekoeld is.

  2. Maak in een grote kom een dressing van de olie, limoen/citroensap, knoflook, sojasaus, honing en de azijn. Misschien nog een draai peper erbij.

  3. Voeg de groenten en de Spaanse peper toe en schep het goed door elkaar.

  4. Schep de rijst erdoor.

  5. Zet de salade tot gebruik in de koelkast.

  6. Bestrooi vlak voor het serveren de salade met de noten. Je kunt de noten van tevoren ook even roosteren in een droge koekenpan.