Aardappelsalade
4 personen
Voor een salade zonder vlees laat je de spekblokjes weg. Dan heeft de salade waarschijnlijk wel wat extra zout nodig.
Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
zout
4 eieren, hard gekookt
125 g gerookte spekreepjes
25 ml mayonaise
125 ml Griekse- of Turkse yoghurt
1 eetlepel olijfolie, extra vierge
1 eetlepel dragon- of appelazijn
zwarte peper, versgemalen
2-3 zure augurken, in blokjes gesneden
1 sjalot, fijngesneden
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
Breiden:
Kook de aardappelblokjes 8 – 9 minuten in gezouten water. De blokjes moeten net gaar zijn.
Giet ze af in een vergiet en koel ze onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.
Goed uit laten lekken.
Kook ondertussen de eieren. Breng hiervoor het water aan de kook en leg de eieren met een schuimspaan in het kokende water. Laat de eieren 7 minuten koken en schrik ze daarna af onder de koude kraan.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in hun eigen vet. Schep ze uit de pan op keukenpapier.
Meng de mayonaise met de yoghurt, olie en de azijn. Klop hiervan een mooi sausje.
Draai er wat peper over, niet te zuinig.
Voeg de augurk, sjalot en 2 eetlepels peterselie toe.
Pel de eieren en snijd ze in achten.
Voeg de spekjes bij de aardappelen en schep dit om met de saus .
Schep de eieren voorzichtig door de salade.
Bestrooi met de rest van de peterselie