Mosselen met witbier
4 personen
Ik heb dit recept uitgeprobeerd met witbier maar ook met (0.0) witbier. Allebei met een prima resultaat. De mosselen waren echt overheerlijk.
Ingrediënten:
4 sjalotjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 stengels sereh, gekneusd
4 teentjes knoflook, geperst
2 x scheut olijfolie
2 flesjes wit bier naar keuze 300 ml . Dat kan ook 0.0 bier zijn
400 ml groente- of tuinkruidenbouillon
4 kg mosselen, schoongeborsteld en gespoeld onder stromend water. Verwijder voor het koken de mosselen die open zijn blijven staan én de mosselen die kapot zijn.
2 x bosje peterselie, fijngeknipt
versgemalen peper en zout
Bereiden:
Giet een scheutje olijfolie in de mosselpan en smoor hierin de helft van sjalotjes, helft van de bleekselderij, 1 sereh met 2 geperste knoflook op een middelhoog vuur, 1-2 minuten. De groenten mogen niet verkleuren.
Voeg 1 flesje bier van 300 ml en 200 ml bouillon toe en breng dit samen aan de kook.
Laat dit een minuutje doorkoken en doen dan 2 kg mosselen in de pan. Dek de pan af met een deksel.
Stoof de mosselen 5 – 7 minuten of tot ze allemaal open zijn. Schud ze ondertussen een keer om.
Verdeel de peterselie over de pan en schud ze nog een keer om.
Herhaal voor de 2 e pan.