Mosselen met witbier

4 personen

Ik heb dit recept uitgeprobeerd met witbier maar ook met (0.0) witbier. Allebei met een prima resultaat. De mosselen waren echt overheerlijk.

Ingrediënten:

  • 4 sjalotjes, fijngesneden

  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden

  • 2 stengels sereh, gekneusd

  • 4 teentjes knoflook, geperst

  • 2 x scheut olijfolie

  • 2 flesjes wit bier naar keuze 300 ml . Dat kan ook 0.0 bier zijn

  • 400 ml groente- of tuinkruidenbouillon

  • 4 kg mosselen, schoongeborsteld en gespoeld onder stromend water. Verwijder voor het koken de mosselen die open zijn blijven staan én de mosselen die kapot zijn.

  • 2 x bosje peterselie, fijngeknipt

  • versgemalen peper en zout

Bereiden:

  1. Giet een scheutje olijfolie in de mosselpan en smoor hierin de helft van sjalotjes, helft van de bleekselderij, 1 sereh met 2 geperste knoflook op een middelhoog vuur, 1-2 minuten. De groenten mogen niet verkleuren.

  2. Voeg 1 flesje bier van 300 ml en 200 ml bouillon toe en breng dit samen aan de kook.

  3. Laat dit een minuutje doorkoken en doen dan 2 kg mosselen in de pan. Dek de pan af met een deksel.

  4. Stoof de mosselen 5 – 7 minuten of tot ze allemaal open zijn. Schud ze ondertussen een keer om.

  5. Verdeel de peterselie over de pan en schud ze nog een keer om.

  6. Herhaal voor de 2 e pan.