Drie in de pan

Voor 10 - 12 pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 g bloem en 7,5 g bakpoeder

  • ½  theelepel zout

  • 1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker

  • 1 ei (L), losgeklopt

  • 300 ml melk

  • 100 gram krenten of/en rozijnen, geweld

  • roomboter

  • suiker / stroop / poedersuiker

Bereiden:

  1. Zeef boven een kom het meel met bakpoeder, zout en de vanillesuiker.

  2. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het losgeklopte ei en 200 ml melk. Roer er met de garde of mixer, vanuit het midden een dik beslag van.

  3. Verdun het beslag geleidelijk met de rest van de melk.

  4. Roer de gewelde krenten of/en rozijnen door het beslag.

  5. Verhit wat boter in een koekenpan en schep drie juslepels beslag in de pan.

  6. Bak de pannenkoekjes op een niet te hoog vuur.

  7. Keer ze om als er in de bovenkant luchtbelletjes komen. Bak ze tot ze gaar en goudbruin zijn.

  8. Wil je de pannenkoekjes warm houden dan is het handig om een bord boven op een pan met heet water te leggen. Leg de koekjes op het bord en dek ze af met een ander bord of aluminiumfolie. Of houdt ze warm in de oven van 100˚ C.

  9. Eet ze warm, met suiker, stroop of poedersuiker naar keuze. Dat is het allerlekkerste maar koud, bij het ontbijt bijvoorbeeld, zijn ze ook nog erg lekker.