IJsthee met sinaasappel en limoen

4 glazen ongeveer 900 ml

Lekkere fruitige ijsthee.

Ingrediënten:

  • 600 ml water, kokend heet

  • 4 zakjes 1 kops thee of 2 zakjes voor een pot, Engelse melange of natuurlijk naar keuze

  • 250 ml sinaasappelsap, vers geperst

  • 8 eetlepels limoensap, ongeveer 1½ limoen

  • 2 – 3 eetlepels witte basterdsuiker

  • ijsblokjes en wat schijven sinaasappel of/en limoen om te serveren

  • evt. wat kristalsuiker

Bereiden:

  1. Schenk het kokende water in een kan met de theezakjes en laat dit 5 minuten trekken.

  2. Pers ondertussen de sinaasappels en de limoenen uit.

  3. Verwijder de theezakjes en roer er de suiker door.

  4. Laat de thee wat afkoelen.

  5. Schenk het fruitsap door een zeefje bij de thee.

  6. Zet de kan ijsthee in de koelkast om koud te worden.

  7. Voor de fun kun je de randen van de glazen inwrijven met een schijfje limoen en vervolgens in de kristalsuiker dopen.

  8. Verdeel ijsklontjes over de glazen en schenk de ijsthee in. Overigens wil niet iedereen ijsklontjes in zijn of haar drinken. Dus even vragen.