Gazpacho
4 - 6 personen
Gebruik voor deze soep echt rijpe tomaten. Bewaren in de koelkast kun je de soep ongeveer 2 dagen en je kunt hem ook invriezen.
Ingrediënten:
2 – 3 sneetjes witbrood zonder korst samen ongeveer 100 g
500 g rijpe tomaten, ontveld, ontpit en in stukken gesneden
1 komkommer, geschild van zaad ontdaan en in stukken gesneden
1 rode paprika, zonder zaadlijsten in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld
100 ml olijfolie, extra vierge
ongeveer 100 ml water
zout
evt. tabasco
2-3 eetlepels sherry- of rode wijn azijn
Garnituur naar keuze:
croutons
blokjes tomaat
·blokjes paprika, alle kleuren
ringetjes bosui
stukjes (snack) komkommer
blokjes ham
Bereiden:
Breek het brood in stukjes en overgiet het met een klein beetje water. Laat het brood ongeveer 30 minuten weken.
De stukken tomaat, komkommer, paprika en knoflook gaan in de keukenmachine (of gebruik een pureerstaaf).
Pureer dit samen fijn en voeg dan het brood en daarna de olie toe. Pureer dit samen tot een mooie massa.
Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft gekregen.
Wrijf de soep door een zeef.
Breng op smaak met zout en azijn en eventueel wat tabasco.
Zet de soep minstens een uur in de koelkast.
Serveer met garnituur naar keuze