Bietjes en sjalotjes
4 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ˚C
Extra nodig: aluminiumfolie
Ingrediënten:
600 – 700 g ongekookte bietjes, gewassen. Ideaal is 5 – 6 bietjes van hetzelfde formaat maar zo niet, maak er dan ongeveer gelijke stukken van in verband met de garing
12 – 20 liefst kleine sjalotjes, gepeld. Of 6 – 10 grotere sjalotten en dan door de helft gesneden
1 eetlepel olijfolie extra vierge
2 eetlepels verse tijm, gerist. Of 1 eetlepel gedroogde tijm omdat deze sterker van smaak is
1 eetlepel balsamicoazijn
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiden:
Verpak de bietjes individueel in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat in het midden van de oven. Rooster de bietjes ongeveer 1 uur tot je er met een vork in kunt prikken. Ze moeten ook niet té zacht worden. De totale tijd roostertijd is afhankelijk van de dikte van de bietjes.
Bak ondertussen in een bakpan de sjalotjes in de olijfolie met de tijm. Bak de sjalotjes op een niet te hoog vuur ongeveer 15 minuten en roer een enkele keer.
Haal de bietjes uit de oven als ze klaar zijn. Zo gauw het kan haal je de folie van de bietjes en dan laat je ze afkoelen tot je ze aan kunt vastpakken.
Pellen gaat heel gemakkelijk. Vervolgens in niet te kleine blokjes snijden.
Voeg nu de bietjes bij de sjalotjes in de bakpan.
Maak op smaak met de balsamico, zout en peper.
Goed omroeren en warm serveren.