Zalmtaartjes met mosterd en dille

Zalmtaartjes met mosterd en dille

6 personen

Heteluchtoven op 180˚C voorverwarmen

Heerlijke zalmtaartjes gemaakt met simpele ingrediënten. Samen met een gemengde salade een mooi lunch- of voorgerecht.

Extra nodig: 6 ovenvaste schaaltjes van ongeveer 10 cm Ø, bakpapier en gedroogde bonen of keramische bakbonen.

Ingrediënten:

  • 4 lente- of bosuitjes, fijngesneden

  • klontje boter om mee te bakken

  • boter of bakspray om in te vetten

  • 200 g gerookte zalm, in repen gesneden

  • 1 portie korstdeeg of 6 plakjes roomboter bladerdeeg

  • 2 eieren (L)

  • 150 ml crème fraîche

  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden of iets minder gedroogde dille

  • 2 theelepels grove mosterd

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Bak de lente-uitjes 2 – 3 minuten zachtjes in de boter. Niet bruin laten worden.

  2. Vet de ovenschaaltjes in met de boter of bakspray.

  3. Bekleed de vormpjes met het gekozen deeg.

  4. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het overtollige deeg rond de randen af.

  5. Zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast, dat voorkomt krimp bij het bakken.

  6. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de gevulde bakvormpjes. Hier op gaan keramische bakbonen of gedroogde bonen.

  7. Bak de bodempjes in ongeveer 15 minuten heel lichtbruin.

  8. Haal ze uit de oven en verwijder het bakpapier en de vulling.

  9. Zet ze nu nog 4 minuten in de oven. Zo blijft het korstdeeg lekker krokant en wordt het niet klef.

  10. Verdeel de zalm over de bakjes.

  11. Klop in een kom eerst de eieren los en voeg daar de crème fraîche, dille, mosterd en de afgekoelde lente- of bosuitjes aan toe.

  12. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten tot ze stevig en goudbruin zijn.