Broodje Mario
1 broodje
Heteluchtoven voorverwarmen op 200˚ C
Landelijk nieuws september 2025, broodje Mario gaat na vijftig jaar misschien verdwijnen uit Utrecht. Laten we hopen dat iemand het stokje over neemt en dat de kraam aan de Oude Gracht met deze legendarische broodjes er nog lang mag staan.
Natuurlijk is dit recept niet precies hetzelfde als de originele versie. Dat kan ook niet want de basis, het broodje, is niet te evenaren. Toch komt het aardig in de buurt.
Ingrediënten:
1 Italiaanse bol
1 plak belegen kaas, of iets meer
2 grote plakken salami
4 plakjes chorizo
1½ eetlepel rauwkost zoetzuur, Kühne
2 – 3 groene pepers, uit een pot
Bereiden:
Laat de rauwkost en de pepers uitlekken in een zeef. Natte rauwkost maakt het broodje zompig.
Beleg het opengesneden broodje eerst met de kaas. Daar leg je vervolgens de salami, chorizo, rauwkost en tot slot de pepertjes op.
Zet het open broodje op een bakplaat en schuif deze drie minuten in een voorverwarmde oven.